Aanstaande zondag is het weer dierendag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Eigenlijk is het elke dag dierendag maar op 4 Oktober krijgen ze natuurlijk allemaal wat extra lekkers. Anne en ik gaan onze dieren dus ook lekker verwennen. Anne heeft een konijn genaamd Fudge en ik heb een hondje genaamd Yvar, een konijntje Pip en een vis.

Zelf werk ik in een dierenwinkel dus zit dichtbij het vuur. Aanstaande Zaterdag komt er bij ons een dierenfotograaf in de winkel waar je huisdier op de foto kan. Mijn hondje gaat de hele dag mee en mag als allereerst op de foto (ben benieuwd of het lukt). Ook mijn konijntje krijgt natuurlijk wat extra’s. Ook heb ik een vis alleen daar weet ik niet echt iets extra’s voor, een nieuw plantje? 😉

 

Om het makkelijker te maken heb ik wat ideeën voor jullie opgeschreven zodat jullie er misschien wat inspiratie door krijgen.

De Woefbox

Een nieuw concept is de woefbox je besteld ze via hun website (klik hier) en kun een woefbox bestellen. Je krijgt hem thuis gestuurd en weet niet wat er allemaal in zit, het is dus voor jou hond een verassing maar ook voor jou zelf. Heel erg leuk en ik weet zeker dat je viervoeter er ook blij mee is.

Hertengewei

Het is iets anders dan anders maar honden vinden het heerlijk. Het is een stuk van een gewei van een hert en zelfs honden met een allergie kunnen er gewoon tegen. Het is enorm goed voor de tanden en gaat heel lang mee. Het splintert niet en geeft ook geen nare geur af. Een stuk is wel prijzig maar je hond is er zeker weten heel blij mee.

Groenteslinger

Dit is misschien we het goedkoopste van allemaal, maar ook jou cavia of konijn verdient iets extra’s. Pak een stuk draag en rijg daar stukjes appel, druiven, paprika of komkommer op. Hang hem dan in het hokje van jou cavia of konijn en het ziet er super feestelijk uit. Jou cavia of konijn moet werken voor zijn snackje en is dus ook weer even lekker bezig. Super leuk en goedkoop dierendag ideetje.

Minty chewbone

Ja je leest het goed een minty chewbone. Hij ruikt naar mint en is van rubber gemaakt. Je hond kan daar lekker op gaan kluiven en gaat dan ook nog eens naar mint ruiken. Ideaal voor honden die wat uit hun bek stinken en hij doet er heel lang mee. Hij kan er lekker op kluiven en het is ook nog eens super goed voor de tanden. Een twee-vliegen-in-een-klap cadeautje, ideaal dus!

Milkies

Super schattige kuipjes kattenmelk voor jou kat. Ze zitten in kuipjes zoals de koffiemelk van mensen en hebben een lekkere smaak zoals; Taurine, vitamine D/E, zink en/of malt. Het ziet er super schattige uit en katten zijn er gek op.

Ook vind ik het heel belangrijk dat je jou dieren niet alleen maar verwent maar ook goed verzorgd. Geef ze dan ook elke maand een antivlooien pipetje en vier keer per jaar ontwormkuurtje. Zo hou je jou, hond/kat gezond en ook is het veiliger voor jezelf.

IMG_6813
Yvar

Verwen je dier extra op dierendag maar zorg er ook voor dat het eigenlijk elke dag dierendag is.

X Samantha