Het is alweer een tijdje geleden dat we een nieuwe blog geschreven hebben, maar ze komen er weer aan! Nu in de vakantieperiode hebben mensen meer zin om lekker ergens een hapje te gaan eten of lekker ergens op een terrasje te gaan zitten. Je hebt meer tijd of hebt gewoon vakantie. Daarom heb ik voor jullie 5 leuke plekjes uitgezocht in Utrecht waar je echt eens wat moet gaan drinken of eten.

 Tapasbar El Mundo

Een poosje geleden ben ik daar geweest samen met mijn ouders en het was onwijs gezellig. Eerst zaten we buiten en later gingen we naar binnen om te eten. De bediening was goed en we kregen al het eten netjes op tijd en alles was goed warm en gaar. Je zou denken dat tapas overal wel hetzelfde is maar, hier hadden ze toch ook net wat andere gerechten op de kaart staan zeker een aanrader. De tapasbar zit op de voorstraat en voor studenten hebben ze speciale studentenkortingen. Klik hier voor de website.

Bron foto

 ACU

Ook op de voorstraat zit ACU een Politiek Cultureel Centrum, het is niet zo groot maar wel heel gezellig, laatst nog heb ik samen met mijn band daar gespeeld. Voor de website klik hier.

In het ACU vinden de meest uiteenlopende aktiviteiten plaats: café, eetcafé, concerten, disco’s, politieke info-avonden, kraakspreekuur, jamsessies, benefieten, feesten, vergaderruimte voor ideële en culturele groepen, expositieruimte en zelfs nog meer……

Bron foto

 Zussen

Hou je van cocktails dan zit je bij Zussen wel goed. Ze hebben daar de meest uiteenlopende cocktails (en ze zijn allemaal lekker)! Van binnen ziet Zussen er ook erg chic en knus uit, de aankleding is erg mooi en vooral ‘s avonds met lichtjes en kaarsjes aan ziet het er nog mooier uit. Ook kun je er lekker eten en buiten zitten en genieten van je cocktail op een lekkere zomeravond. Zussen bevind zich op de korte Jansstraat 23 te Utrecht. Voor de website klik hier.

Bron foto

 Manneke pis

Heb je zin in een echt lekker frietje? Dan moet je echt eens een frietje gaan halen bij Manneke pis. In Utrecht zitten drie vestigingen van Manneke pis en in Amsterdam zit er eentje. Alle drie de vestigingen in Utrecht lopen goed, maar dat is ook niet zo gek ;-). Je vind de zaken op het Vredenburgplein, op de bakkerstraat en de Steenweg in Utrecht. In Amsterdam vind je hem op het damrak (als je vanaf het station richting de dam loopt). En wie houd er nou niet van friet? Klik hier voor de website.

Bron foto

  Oudaen

Aan de oude gracht zit Oudaen. Je kunt er eten, drinken, vergaderen, lunchen, feesten geven, trouwen, borrelen en nog veel meer. Oudaen zit gevestigd in het oude stadskasteel en heeft een enorm mooie uitstraling. Op een zomerse dag kun je lekker buiten zitten aan de oude gracht en het winkelend publiek bekijken die langs komt ;). Klik hier voor de website.

Wat biedt Stadskasteel Oudaen? Stadskasteel Oudaen is een monumentaal pand dat al meer dan 25 jaar hoogwaardige horeca biedt. Dit bijzondere gebouw, sinds 1296 gevestigd in het stadshart van Utrecht, ligt op loopafstand van het Centraal Station.

Bron foto

Natuurlijk zijn er nog veeeeel meer leuke plekjes in Utrecht waar je heen kunt dus die heb ik ook nog even op een rijtje gezet. Natuurlijk vergeet ik nog plekjes, maar deze vind ik het leukst om naar toe te gaan.

Ga eens lekker Utrecht in en ga lekker ergens wat eten en drinken. Er zijn genoeg leuke, sfeervolle plekjes om eens lekker te relaxen.

X Samantha