Voor veel mensen (net zoals ik) is het in nieuwe situaties nog weleens moeilijk om jezelf te durven zijn. Misschien ben je bij je familie en vrienden wel heel anders dan op je werk. Dat komt meestal doordat je, je bij familie en vrienden meer op je gemak voelt dan op het werk bij mensen die je niet zo super goed kent.

Ook op de (middelbare) school zijn er heel veel kinderen (pubers) die daar last van hebben. Ze worden dan gepest of veel geplaagd door andere studenten. Pesten is natuurlijk: Not done! Er zijn al heel veel campagnes op scholen om het pesten te voorkomen, helaas word er niet alleen op scholen gepest maar ook op het werk bij volwassen mensen.

IMG_4662_d15

 

Het is dan natuurlijk heel moeilijk om jezelf te kunnen zijn en te gaan doen wat je het liefste doet. Vaak gaan die mensen alleen thuis zitten en durven de straat niet meer op en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Voor mijzelf is het ook vaak moeilijk om echt mezelf te kunnen zijn, ik zit vaak te denken over hoe andere over me denken en wat ze wel niet vinden van wat ik aan heb of hoe me haar is of hoe mijn make-up zit. Eigenlijk slaat dat natuurlijk nergens op want iedereen moet doen waar hij zichzelf goed bij voelt.

Vaak komt het ook door onzekerheid bij mensen. Wanneer je een onzekere uitstraling hebt zien mensen dat en ben je makkelijker doelwit voor pesten. Zelf was ik vroeger ook altijd het stille en niet zo opvallende meisje in de klas, sinds een paar maanden bedenk ik mezelf steeds vaker dat ik ook ouder word en ik gewoon mezelf moet zijn het leven is zoveel leuker als je gewoon jezelf kunt zijn en niet de hele dag bezig hoeft te zijn met wat andere van je zouden vinden. Natuurlijk gaat dat niet van de ene op de andere dag, want dat heeft (veel) tijd nodig en het moet natuurlijk ook niet doorslaan naar de andere kant. Ik heb een aantal tips opgeschreven die kunnen werken om wat lekkerder in je vel te zitten en jezelf durven te zijn.

 1.Trek wat leuks aan

Ga lekker shoppen met vriendinnen of vrienden en koop mooie shirtjes, broeken, schoenen of een mooi ketting voor jezelf of zoek je kledingkast uit en maak nieuwe setjes. Wanneer je mooie en prettig kleding aan hebt dan voel je, jezelf ook een stuk beter. En wie word er nu niet vrolijk van mooie kleding? 😉

 2.Luister je favoriete muziek

Zet een lekkere track op en ga dansen! Het is bewezen dan muziek zeker iets doet met je gevoelens. Zet daarom lekker de radio hard aan en zet een lekkere dansplaat op, ik weet zeker dat je jezelf daarna een stuk beter voelt.

 3.Koop iets lekkers

Ga naar de supermarkt en verwen jezelf eens met een lekkere reep chocolade, een pak koekjes of een bak ijs. Natuurlijk moet je dat niet elke dag doen maar een keer in de zoveel tijd mag je jezelf best verwennen. (een keer in de maand mag dat ;-))

 4.Ga sporten

Door te sporten of te bewegen komt het stofje endorfine vrij waardoor je jezelf lekkerder in je vel voelt. Ga een stuk wandelen, hardlopen of lekker fietsen. Ik weer zeker dat je daarna een voldaan gevoel hebt of begin met Yoga.

 5.Als je haar maar goed zit

Wat is nou leuker  dan een mooie bos met haar te hebben. Plan een afspraak bij de kapper en neem een nieuw vlot kapsel en doe er een leuk kleurtje in. Het is ook echt zo, wanneer je haar goed zit en er mooie uitziet voel je jezelf ook een stuk beter. Het is ook zo dat je haar een weerspiegeling is van jou gezondheid, wanneer je gezond bent zult je haar ook glanzen en er mooi uit zien.

 6.Make-up en parfum

Bij veel vrouwen is het ook heel fijn om een lekker make-upje op te doen en een lekkere parfum je voelt je dan een stuk netter en frisser. Ga naar jou drogist en koop die lekkere parfum of die mooie mascara!

Knipsel

Bron: Foto

 7.Sta rechtop

Je houding zegt heel veel over hoe mensen jou zien. Doe je schouders naar achter en borst vooruit ;-). Je zult zien dat je zelf ook een beter gevoel krijgt en andere mensen zien dat dan ook.

 8.Spreek af

Alleen thuis zitten daar word niemand echt gelukkiger van. Bel je vrienden op en ga lekker ergens lunchen, dineren of wat drinken. Of ga zelf koken voor je vrienden (als je kunt koken), het is super gezellig om met vriendin af te spreken en er een gezellig avond van te maken. Met je vrienden kun je lachen en van lachen word je echt gelukkiger.

 9.Kijk niet te vaak in de spiegel

Wanneer je (te) vaak in de spiegel kijkt, dan ga je steeds vaker dingen aan jezelf zien wat niet goed is volgends jou terwijl andere mensen om jou heen dat niet eens zien. Het rare plukje haar of dat super kleine puistje ziet echt niemand.

 10.Doe wat je het liefste doet

Iedereen heeft wel een hobby of iets wat hij/zij super graag doet. Hou je bijvoorbeeld van schilderen? gitaar spelen? televisie kijken? shoppen? piano spelen? of iets anders? Ga dat lekker doen, plan daar tijd voor en ontspan. Als je alleen maar doorgaat en nooit eens iets voor jezelf doet dan word je daar ook echt niet gelukkiger van.

Laat aan de mensen om je heen ook zien wie je echt bent, doe je niet anders voor dan dat je bent. Uiteindelijk komen mensen er toch wel achter en daar word het meestal niet leuker van. Je bent nu eenmaal wie je bent en dat kan niet veranderen. Gooi je onzekerheden aan de kant en ik weet zeker dat ook jij er mag zijn! Doe ook eens gek dat mag ;-).

Be who you wanna be!

X Samantha