Films kijken is een van de dingen die ik graag doe. Vooral ‘s winters op de bank met een lekker kopje thee, wanneer het sneeuwt buiten en het binnen lekker warm is en de openhaard aanstaat. Het kijken van films geeft mij meestal ook een goed gevoel, er gebeuren altijd gevaarlijke en emotionele dingen maar uit eindelijk komt het altijd weer goed, heerlijk! Ook vind ik het leuk om naar de bioscoop te gaan en volgends mij komen er weer heel veel leuke films binnenkort in de bioscopen. Het liefst ga ik altijd naar de Páthe bioscoop bij de Amsterdam Arena. Om al deze redenen heb ik mijn favoriete films hieronder gezet in een blog en daarbij waarom ik deze films zo graag kijk.

Hartenstraat

IMG_5840_d9f (1)

Deze films heb ik denk ik net zoals de andere films al duizend keer gezien. De film speelt zich af in de negenstraatjes van Amsterdam en vooral in de Hartenstraat natuurlijk. In de film komt er een nieuwe kledingwinkel in de straat naast de traiteur, eerst zien de eigenaren elkaar helemaal niet zitten en vinden elkaar hoogstens irritant maar daarna veranderd dat, door een datingssite. Zelf ben ik gek op Amsterdam en Amsterdam komt hier heel mooi naar voor als stad. Het is een feel-good-movie die makkelijk weg kijkt en nog eens super leuk is ook. Ik kan oprecht zeggen dat het mijn favoriete film is, ook omdat het in Amsterdam zich afspeelt ;-).

 William Shakespeare’s Romeo + Juliet

IMG_5843_832

Deze film heb ik voor het eerst gezien op de middelbare school. De film sprak mij zo erg aan dat ik hem zelf ook op DVD gekocht heb. Het verhaal van Romeo and Juliet sprak mij altijd al aan maar in deze film is het net iets anders. De film speelt zich af in de huidige tijd van nu (1996), alleen ze spreken nog de dialogen zoals Shakespeare dat geschreven heeft. Het verhaal zelf komt uit 1561, dus je kunt wel raden dat het heel apart is. Het is een heftige, ontroerende maar ook echt hele mooie film dat echt een aanrader is. Je moet er alleen wel van houden wil je hem uit kunnen zitten. Leonardo DiCaprio en Claire Danes spelen de hoofdrollen, naar Leonardo DiCaprio kun je wel de hele avond kijken toch ;-). Wanneer je het verhaal kent weet je ook dat dit einde niet is zoals je verwacht.

 Eight Below

IMG_5846_d7a

Jaaaa, Eight Below. Deze staat zeker bij mijn favoriete, ik ben namelijk altijd al gek geweest op Sledehonden. Deze film heb ik denk ik ook al duizend keer gezien, het speelt zich af op Antarctica waar een onderzoeksteam samen met hun acht Siberische husky’s/Alaskan Malamutes in de zomer op Antarctica onderzoeken doen. Helaas gebeurd er een ongeluk en kunnen de acht honden niet mee naar het vaste land en moeten de winter overleven op Antarctica zonder baas. Het is een hele mooie en ontroerende film, bijna alle films waar sledehonden in spelen heb ik gezien, ik hou gewoon van sledehonden. In deze film speelt Paul Walker de hoofdrol die je ook kent van Fast and the furious films (helaas is hij overleden). Ik kende hem alleen van deze film, haha dat zegt genoeg toch ;-). Het is een heerlijke film!

Het word nu weer mooi weer maar zodra het weer wat minder word ga ik deze films weer lekker kijken. Vooral Hartenstraat en Eight Below kijk ik heel vaak. Welke film kijken jullie vaak?

X Samantha